Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2015 10:13

В Україні значно подорожчає алкоголь

В Україні значно подорожчає алкоголь
Фото: ukrspirt.com

Держане підприємство "Укрспирт" підвищило з 1 березня ціни на спирт з 178 гривень до 265 гривень за декалітр.

Про це заявив директор асоціації "Укргорілка" Володимир Остапюк, повідомляє "Економічна правда".

"У п'ятницю 27 лютого підприємства отримали інформацію про те, що з понеділка - з 1 березня - ціна на спирт підвищується зі 178 гривень до 265 гривень за декалітр", - сказав він.

Остапюк запевняє, що зараз жодне підприємство в Україні не готове до такого зростання цін.

"Ми розуміємо, що зростають ціни на газ, зростають ціни на зерно, збільшуються інші витрати. Але на сьогоднішній день незрозуміло, чому п'ять спиртзаводів "Укрспирту" утримують інші 41 завод. І чому ми повинні платити за це?", - заявив він.

Глава асоціації повідомив, що 19 січня аграрний міністр провів зустріч з виробниками виноробної та лікеро-горілчаної групи, на якій заявив, що з його приходом будь-яке підвищення ціни буде максимально прозорим.

"Ми цього не побачили. Вперше ціна на спирт за один день збільшується постфактум. Це перший такий прецедент і це точно не те, що нам обіцяли на зустрічі. Було б чесно і по-європейськи зібрати виробників і пояснити, що є патова ситуація. А тут за один день ми отримали таке підвищення від монополіста. У якій європейській країні таке ще можливо?", - говорить Остапюк.

Він також додав, що в собівартості продукції спирт становить близько 37%, а також нагадав, що всі комплектуючі для виробництва горілки - імпортні.

"Це призведе до того, що мінімальна ціна на полиці становитиме 55 гривень", - зазначив Остапюк.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 "Укрспирт" знизив відпускні ціни на етиловий спирт на 10 грн за декалітр для підтримки виробників галузі. Максимальна вартість етилового спирту класу "Люкс" була знижена з 188 грн до 178 грн за декалітр.

Зараз ви читаєте новину «В Україні значно подорожчає алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути