четвер, 24 листопада 2011 20:46

В Україні замала продуктивність праці, щоб конкурувати з європейцями у ЗВТ - експерт

В Україні замала продуктивність праці, щоб конкурувати з європейцями у ЗВТ - експерт

В Україні занадто низька продуктивність праці, щоб на рівних конкурувати з європейцями після створення зони вільної торгівлі.

Таку думку висловив керівник економічних програм гуманітарного фонду "Єдиний світ" Всеволод Степанюк в ефірі Першого ділового каналу.

"Продуктивність праці в Україні - 30% від аналогічного показника в країнах ЄС. Потрібно вкладати в модернізацію української економіки, але держава принципово це не хоче робити, а приватний власник швидше продасть бізнес, ніж за нинішніх умов щось вкладатиме", - сказав він.

Водночас, за його словами угода про ЗВТ прописана дуже скурпульозно.

"Наші переговорники відстояли в умовах вільної торгівлі інтереси України. Те, що Україна підписала таку широку угоду, можна вважати кроком до наближення мети - вступу до ЄС. Але, на жаль ЄС не вважає Україну рівноцінним партнером, тому на політичному рівні не хоче навіть згадувати про таке право", - зауважив експерт.

Утім, як зазначив Степанюк, існують і негативні аспекти в підписанні угоди про ЗВТ.

"Те, що переговорники домовилися про відсутність дотації з боку ЄС при експорті української агропродукції, не зовсім правильно. У такій ситуації європейські виробники будуть більш конкурентоспроможні, ніж наші", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні замала продуктивність праці, щоб конкурувати з європейцями у ЗВТ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути