понеділок, 25 квітня 2016 01:27

В Україні видобувається більше газу, ніж потрібно для самозабезпечення - Тимошенко

В Україні видобувається більше газу, ніж потрібно для самозабезпечення - Тимошенко
Фото: 112.ua

Українці минулого року витратили 17,1 млрд куб. м газу, при тому, що власний видобуток — 19 млрд 920 млн. Про це заявила лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Тарифні рішення залежать від уряду, і нині вони приймаються для того, щоб далі підтримувати корупцію в країні", — сказала Тимошенко.

За її словами, усі чекали, що після відставки попереднього уряду у президента та нового прем'єр-міністра "прокинеться здоровий глузд. Та марно — українців очікують ще вищі комунальні тарифи".

"Статистичні дані за минулий рік доводять, що газу українського видобування вистачає для потреб населення. Це означає, що у комунальні тарифи для населення мала бути закладена зовсім інша вартість газу", — зазначила Тимошенко.

Вона додала, що Арсеній Яценюк, будучи на посаді Прем'єр-міністра переконував, що потрібно 24 млрд кубів українського газу для повного забезпечення.

"За підсумками 2015 року, не 22 і не 25 млрд, а — 17,1 млрд кубометрів газу витратили українці минулого року. Давайте подивимось, скільки видобула Україна власного природного газу? 19 млрд 920 млн — майже 20 млрд. Тобто можна було б ще 3 млрд продати для потреб промисловості. Але те, що закрити газ для населення можна повністю українським газом — це підтверджує статистика", — пояснила політик.

Тимошенко додала, що цей урядовий провал не став уроком для нового уряду. Навпаки, планується чергове здорожчання комунальних тарифів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні видобувається більше газу, ніж потрібно для самозабезпечення - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути