четвер, 26 листопада 2015 17:11

В Україні стане значно простіше оформляти нерухомість

В Україні стане значно простіше оформляти нерухомість

Законопроект про державну реєстрацію речових прав на нерухомість дозволяє спростити реєстрацію та прибирає корумповані реєстраційні центри.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

За його словами, закон, який Рада сьогодні проголосувала, вводить п'ять новацій, які зроблять послуги більш доступними для усіх громадян:

1) Нинішню реєстраційну службу буде ліквідовано, а оформити майно можна буде навіть у селищній чи сільській раді або у нотаріуса.

2) Відтепер подавати документи можна буде в електронному вигляді, і сам перелік документів, необхідних для реєстрації, набагато менший.

3) Скорочення термінів розгляду документів, поданих для реєстрації. Віднині максимальний термін буде 5 днів від дати подачі документів.

4) Запроваджується принцип, коли особа може в межах однієї області звертатися до будь-якої установи, яка може здійснювати реєстрацію майна.

5) Знищення корупційної складової, яка була в системі органів реєстрації, коли питання стосувалося нерухомого майна.

"Ще вчора людині з села для реєстрації свого будинку і введення його в експлуатацію необхідно було їхати за 50-60 кілометрів до єдиного реєстратора, який знаходився у районному центрі. Там вистояти чергу і, здавши документи, отримати відповідь, що там є помилки. Людина поверталася, аби через сусідні двері в юридичній компанії заплатити 500 чи 1000 гривень, щоб реєстратор взяв документи для провадження", - розповів Іванчук.

За його словами, тепер буде достатньо піти до сільради чи до нотаріуса в межах області, оформити заявку і відправити на опрацювання. Таким чином, за 5 днів бабуся чи сільський житель можуть зайти в інтернет, за допомогою доньки чи внука, і перевірити, чи відбулася реєстрація її права на будинок. Коштуватиме нова послуга 137 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стане значно простіше оформляти нерухомість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути