субота, 05 листопада 2016 12:06

В Україні побільшає фальсифікованого бензину

В Україні побільшає фальсифікованого бензину
фото: 112 Украина

Рішення Антомонопольного комітету України про санкції щодо кількох провідних українських нафтотрейдерів не призведе до зниження цін на якісне пальне. Натомість це сприятиме розвитку тіньового ринку і збільшенню частки фальсифікованих нафтопродуктів.

Про це написав генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко у Фейсбук.

"Автомобілісти і транспортні компанії України знають, що співпраця з крупними мережами АЗС гарантує якісне пальне, вартість якого приблизно однакова. Увагу клієнта привертають і утримують за рахунок адресних програм лояльності, пропозиції унікальних марок палива, підвищення рівня обслуговування, розширення спектру додаткових послуг. Конкуренція за рахунок ціни в преміум-сегменті мінімальна. Це свідчить не про її відсутність, а навпаки - про жорстку конкуренцію", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився рейтинг країн із найдешевшим бензином

"Для офіційних автодилерів реальною і актуальною проблемою є існування тіньового ринку нафтопродуктів. Його учасники встановлюють ціни нижче ринкових, в першу чергу, за рахунок пропозиції низькоякісного палива", - додав Олег Назаренко.

За його словами, у цій ситуації страждає і легальний бізнес, і кінцевий споживач.

"Крім того, неринкове зниження цін сприятиме розповсюдженню схеми мінімалізації оподаткування. Це знизить надходження в бюджет і принесе збитки галузі", - написав Олег Назаренко

Зараз ви читаєте новину «В Україні побільшає фальсифікованого бензину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути