Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2016 16:05

В Україні долар скуповують російські банки - експерт

В Україні долар скуповують російські банки - експерт

Російські банки, які домінують на ринку України, скуповують долар, вважає заступник голови НБУ в 2005-2009 роках Олександр Савченко. Про це пише Newsru.ua.

На міжбанку долар сьогодні подорожчав на 50 копійок до 25,25 грн при тому, що Нацбанк виставив на аукціон $50 млн замість традиційних $30 млн. В обмінниках готівковий долар міняли на 40 коп дорожче - по 26,7 грн. Російський рубль дешевшав сьогодні з 78,4 до 79,4 рублів за долар.

"Завжди відбувається так, що коли падає рубль, починає падати гривня. Це феномен, тому що мало би бути все із точністю до навпаки – те, що погано для Росії, добре для України", - зазначив Олександр Савченко.

Такі тенденції він пов'язує із тим, що російські банки, які домінують на валютному ринку України, в період стрімкого падіння рубля починають скуповувати долар.

"Тому, на мою думку, Національний банк має набагато жорсткіше підходити до регулювання курсу гривні, особливо стосовно валютних операцій російських банків під час стрімкого падіння рубля", - сказав він.

Нагадаємо, Держбюджет на 2016 рік ухвалено на базі середньорічного курсу гривні 24,1 грн/дол. Згідно з очікуваннями Міністерства фінансів, до кінця 2016 року курс національної валюти становитиме 24,4 грн/дол.

Зараз ви читаєте новину «В Україні долар скуповують російські банки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути