субота, 18 червня 2016 10:20

В українців з'явився шанс на хороші дороги

В українців з'явився шанс на хороші дороги

"Укравтодор" планує з 1 серпня поточного року перевести усі свої закупівлі у систему Prozorro. Про це повідомили в прес-службі Держагентства.

"З 1 серпня всі закупівлі галузі будуть проводитися виключно на Prozorro. Сподіваємося, що завдяки цьому вдасться значно зекономити бюджетні кошти і направити їх на ремонт доріг", – йдеться у повідомленні.

За словами в.о. глави "Укравтодору" Євгена Барахи, відмінністю електронних закупівель від традиційних є те, що кожен етап знаходиться у вільному доступі.

"Вся технічно-кошторисна та кваліфікаційна документація, яка залишалася таємницею навіть при відео-трансляціях тендерів держагентства наживо, відтепер буде доступна для громадськості в режимі онлайн", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця перейшла на систему Prozorro

Нагадаємо, Prozorro - системна реформа тендерного процесу в електронних публічних та державних закупівлях в Україні.

"Всі бачать все" – офіційний слоган реформи. Після закінчення тендеру в електронній системі можна побачити всю інформацію стосовно поданих пропозицій всіх учасників, рішень тендерної комісії, всі кваліфікаційні документи і т.п. Ця інформація доступна через модуль аналітики для широкого загалу.

У Законі України "Про публічні закупівлі" передбачається запровадження обов'язковості проведення процедур через електронну систему. Перший етап — обов'язковість проведення процедур через електронну систему поширюється на головних розпорядників коштів та монополістів (з 1 квітня 2016 року). Другий етап (з 1 серпня) – на всіх замовників.

Зараз ви читаєте новину «В українців з'явився шанс на хороші дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути