пʼятниця, 27 травня 2011 16:41

В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"

В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам низки міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.

Про це повідомила прес-служба чиновника.

На нараді в Кабінеті міністрів у п'ятницю Клюєв зазначив, що в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості.

Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам "просто неможливо зрозуміти". Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 грн. за куб. м, а в Івано-Франківську - 20,43 грн.

За словами першого віце-прем'єра, останнім часом тарифна політика в сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти уряду, розігріваючи суспільство.

"Реформа ЖКГ йде в Україну вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. Протягом п'яти місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері" - сказав Клюєв.

За його словами, давно пора навести лад у ЖКГ і уряд бере це питання під свій жорсткий і постійний контроль.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вводять комунальну "зрівнялівку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути