понеділок, 30 березня 2015 18:03

В Україні продовжують дешевшати овочі і фрукти

В Україні продовжують дешевшати овочі і фрукти
Фото: agronews.ua

За попередній тиждень, з 21 по 27 березня, ціни на овочі та фрукти в Україні знизилися ще на 8,3% після зниження на 1,9% тижнем раніше. Таким чином, ціни на плодоовочеву продукцію в Україні знижуються вже третій тиждень поспіль, опустившись за цей період на 20%, пише "АПК".

"Основний внесок у зниження вартості плодоовочевої продукції на попередньому тижні зробили тепличні овочі, які подешевшали на 14,7%, хоча при цьому дешевшали і всі інші основні групи продуктів плодоовочевої кошика, - говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти". - Овочі борщового набору подешевшали за тиждень на 12%, продовживши на ринку тенденцію, спричинену труднощами з постачанням продукції на експорт і розпродажем запасів напередодні нового сезону. Картопля також подешевшала, але не так значно - на 2,2%. При цьому картопля залишається найдешевшим продуктом плодоовочевої корзини - фермери готові продавати оптом всього по 2,0-2,8 грн/кг, в залежності від регіону".

Найрізкіше за тиждень подешевшав цибуля - більш ніж на 20%. Також досить відчутно - на 11% - подешевшала капуста. А ось ціни на фруктовий набір дещо стабілізувалися, знизившись всього на 1,7% за рахунок падіння цін на мандарини.

Зараз ви читаєте новину «В Україні продовжують дешевшати овочі і фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути