четвер, 02 лютого 2012 14:35

В тіні щороку гуляє 60 млрд горілчано-тютюнових гривень - нардеп

В тіні щороку гуляє 60 млрд горілчано-тютюнових гривень - нардеп

За статистикою з 2009-го до 2011 року споживання в Україні підакцизних товарів, тобто горілки та цигарок, зменшилося на 75%.

Про це на прес-конференції у Луцьку заявив народний депутат України Остап Семерак, який досліджував ринок підакцизних товарів України.

За його словами, споживання алкоголю в Україні таки зменшилося внаслідок зменшення кількості населення України та переходу певної кількості людей на споживання самогону. Проте, за словами Семерака, ні охорона здоров'я, ні міжнародні організації не декларують, що в Україні споживання алкогольних напоїв зменшилося в чотири рази, як це показує статистика. Також нардеп заявляє про зменшення споживання в Україні тютюнових виробів, але знову ж не у тих об'ємах, про які каже статистика. Відтак "бютівець" робить висновок, що значна частина ринку підакцизних товарів пішла в тінь.

"За моїми оцінками, які я узгоджував з експертами, в тіньовому секторі економіки щороку гуляє приблизно 60 мільярдів гривень, які обслуговують горілчаний і тютюновий бізнес. Це кошти, які дорівнюють річному утриманню охорони здоров'я, освіти, армії та міліції", - заявив Семерак.

Також він висловив припущення, що ці кошти будуть використані на "фінансування виборчої кампанії в Україні" та "інвестування в нерухомість Лазурового узбережжя Франції, нових гірськолижних курортів у Швейцарії та Франції".

Зараз ви читаєте новину «В тіні щороку гуляє 60 млрд горілчано-тютюнових гривень - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути