Ексклюзиви
неділя, 01 березня 2015 15:17

В Севастополі націоналізували завод Порошенка

В Севастополі націоналізували завод Порошенка
Фото: uapress.info

Уряд анексованого Росією Севастополя націоналізував "Севастопольський морський завод", що належить президентові України Петру Порошенку, а також ще понад 10 підприємств.

Як пише DW у постанові севастопольського уряду, прийнятому в неділю, 1 березня, вказується, що ці підприємства мають стратегічне значення для економіки міста та їх передача в держвласність здійснюється "з метою встановлення соціальної справедливості та забезпечення безперебійного функціонування".

Спочатку уряд Севастополя планувало націоналізувати 35 підприємств, проте депутати міської законодавчих зборів напередодні відхилили цей список. У ньому фігурували і підприємства, що пройшли перереєстрацію відповідно до російського законодавства. В результаті в список націоналізованих підприємств увійшло лише 12 підприємств, причому 11 з них - це "Севморзавод" та його структурні підрозділи, повідомляє "Інтерфакс".

"Севморзавод" - найбільше суднобудівне підприємство в Севастополі, засноване ще в 1783 році. Завод має три сухих доки. У радянський час "Севморзавод" входив до числа світових лідерів з будівництва плавкранів, проте до 2010 року практично припинив виробництво, з 16 тисяч робочих залишилося лише 200.

Зараз ви читаєте новину «В Севастополі націоналізували завод Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути