середа, 13 квітня 2016 12:13

В Росії розчавили 22 тонни українських яблук

В Росії розчавили 22 тонни українських яблук

Велику партію "санкційних" яблук знищили на полігоні в Тулі, повідомила прес-служба управління Россільгоспнагляду по Москві, Московській і Тульській областям.

За інформацією відомства, раніше на 192-му км траси Москва-Крим в Тульській області при проведенні огляду автотранспортного засобу, який прямував з Білорусі в Ростов-на-Дону, було виявлено 1 тис. 77 коробок яблук загальною вагою 22 тонни.

"При проведенні документарного контролю було встановлено, що акт карантинного фітосанітарного контролю не підтверджується інформаційною системою Россільгоспнагляду "Аргус-Фіто". При візуальному огляді підкарантинних матеріалів виявлено наявність маркування із зазначенням країни походження - Україна", - йдеться в повідомленні.

Продукція, заборонена до ввезення на територію Росії, вилучена і викинута на міському смітнику в Тулі.

Продовольче ембарго діє в Росії з 7 серпня 2014 року відносно продукції з США, країн ЄС, Австралії, Норвегії та Канади.

У 2015 році воно продовжено до 5 серпня 2016 року. З 13 серпня 2015 року в список включені приєдналися до антиросійських санкцій Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, з 1 січня 2016 року - Україна. Раніше були повідомлення, про те, що росіяни спалювали і давили бульдозерами польські яблука, турецькі мандарини. Продукти, що вціліли, росіяни несли додому.

Зараз ви читаєте новину «В Росії розчавили 22 тонни українських яблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути