пʼятниця, 05 лютого 2016 12:20

В рамках медреформи створять державну страхову компанію

В рамках медреформи створять державну страхову компанію

При введенні страхової медицини держава має намір покривати витрати на відновлення здоров'я хворих через державну страхову компанію. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Верховній Раді в п'ятницю, 5 лютого, повідомляє "Інтерфакс".

"Другий блок, який ми пропонуємо, - це впровадження державної страхової медицини з тим, щоб людина знала, що у неї є державна страховка, і якщо щось сталося зі здоров'ям, то держава через державну страхову компанію покриє відповідні витрати", - сказав він.

При цьому прем'єр констатував, що "безкоштовна медицина в Україні є тільки як запис у Конституції, в реальності її немає". Через це, за його словами, держава зобов'язана забезпечити з держбюджету невідкладну допомогу і базовий рівень надання медичної допомоги.

Як зазначив прем'єр-міністр, введення страхової медицини дозволить цьому сектору розвиватися, оскільки він матиме чітку систему фінансування, чіткі медичні протоколи під кожне захворювання, чітку ціну відповідно до медичного протоколу і, як наслідок, чітку гарантію надання послуги та її оплати. Для цього необхідно прийняти пакет законопроектів, які зараз перебувають у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «В рамках медреформи створять державну страхову компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути