Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2016 23:54

В НБУ розповіли про ситуацію з банкоматами Приватбанку

В НБУ розповіли про ситуацію з банкоматами Приватбанку

У понеділок, 19 грудня Національний банк України виділив Приватбанку 15 млрд гривень. Про це на телеканалі "112 Україна" повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

"Ми підтримали банк ліквідністю на суму близько 15 млрд грн. Банк завтра (20 грудня - ред.) забезпечить інкасацію банкоматів. Всі, хто мають поточні карткові рахунки в "Приватбанку", зможуть повністю ними розпоряджатися", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня з банкоматів Приватбанку знімають 2 млрд грн

Заступник голови Нацбанку також заявила, що ризик виникнення паніки у зв'язку з націоналізацією "Приватбанку" мінімізований.

"Паніки немає. Зняття з банкоматів дещо збільшилися, ніж 2 тижні тому. При цьому кошти фізичних осіб доступні, банк працює, черг немає. Завдяки своєчасним заходам банківська система підтримала нас. На сьогоднішній день картки Приватбанку обслуговуються банкоматними мережами інших банків і постермінальными мережами інших банків. Це говорить про те, що ризик виникнення паніки мінімізований", - сказала Рожкова.

18 грудня уряд підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "ПриватБанк" в стовідсоткову державну власність. Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "ПриватБанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів клієнтів.
Зараз ви читаєте новину «В НБУ розповіли про ситуацію з банкоматами Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути