вівторок, 13 березня 2012 08:18

У Податковій пообіцяли не тиснути на бізнес через обіцянки Януковича

У Податковій пообіцяли не тиснути на бізнес через обіцянки Януковича
Глава ДПС Олександр Клименко

Динаміка податкових зборів свідчить, що фінансування соціальних ініціатив президента Віктора Януковича не призведе до посилення фіскального тиску та не потребує екстрених заходів для стрімкого збільшення зборів до бюджету.

Таку думку висловили експерти Державної податкової служби (ДПС), спираючись на результати оперативного моніторингу економіки та свої прогнози.

Як повідомила прес-служба відомства, за два місяці поточного року до державного бюджету надійшло 27,9 млрд грн, що на 1,7 млрд грн. більше, ніж на початку минулого року.

"У тому числі відзначається підвищення надходжень з основних податків. Майже 11,5 млрд грн склали надходження податку на прибуток (на 1,8 млрд більше показників 2011 року). Податку на додану вартість надійшло 12,9 млрд грн - минулорічні результати перевищені на півмільярда гривень", - зазначено у повідомленні й додано, що планові завдання Міністерства фінансів перевиконані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича попередили, що "покращення" стосуватиметься не всіх

На думку фахівців ДПС, сьогодні моніторинг фіксує стабільний розвиток економіки з перспективою повільного зростання.

"За скоригованими прогнозами, податкові надходження дещо перевищать заплановані показники, в основному – внаслідок подальшої детінізації економіки", - уточнили у Податковій.

Нагадаємо, 7 березня під час розширеного засідання Кабінету міністрів Янукович публічно представив низку соціальних ініціатив щодо підвищення рівня життя незахищених верств населення. Витрати держави на виконання запропонованих заходів оцінюються у 16 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «У Податковій пообіцяли не тиснути на бізнес через обіцянки Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути