пʼятниця, 15 травня 2015 14:00

В Нацбанку пояснили, чому падає долар і що чекати далі

В Нацбанку пояснили, чому падає долар і що чекати далі
Фото: hubs.ua

Курс національної валюти зміцнюється завдяки загальному поліпшенню економічної ситуації в країні.

Про це сказав у коментарі журналістам під час міжнародного форуму у Варшаві "День українського бізнесу" заступник голови Нацбанку України Владислав Рашкован, передає Цензор.НЕТ.

"Покращується ситуація в економіці. Це макроекономіка, платіжний баланс, поліпшується ситуація з очікуваннями людей. Ми бачимо за дослідженнями, що девальваційні очікування знизилися. Разом з тим, бізнес почав повертати валютну виручку в країну. Більшість експертів говорить про можливе посилення курсу гривні", - зазначив Рашкован.

За його словами, наразі є фундаментальні основи для того, щоб гривня не знецінювалася.

"На сьогоднішніх курсах ринок відчуває себе комфортно і імпортери та експортери. Крім того, "Нафтогаз" виходить на ринок. Якщо говорити про роздрібному ринку, ми бачимо ситуацію, коли вже протягом великої кількості днів, більше місяця, коли банки купують у населення валюти більше, ніж продають. У день населення купує близько 1,5-2 мільйонів доларів по всій системі, а продає банкам близько 11-12 мільйонів доларів. Ми бачимо приплив-повернення гривневих депозитів в банківську систему. Все це вселяє стриманий оптимізм на валютному ринку і в цілому в банківській системі", - сказав заступник голови НБУ.

 

Зараз ви читаєте новину «В Нацбанку пояснили, чому падає долар і що чекати далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути