середа, 05 червня 2013 14:11

У Міндоходів обіцяють зменшити тиск на бізнес

У Міндоходів обіцяють зменшити тиск на бізнес
У Міндоходів хочуть спростити систему процедури відкриття, закриття та ведення бізнесу. Фото: citi.cv.ua

Уряд на засіданні розглядає проект постанови, яким запроваджується декларативний принцип відповідності вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Згідно з ним, для початку господарської діяльності не потрібно буде дозволу, а лише декларація.

"Тільки підприємства з високим ступенем ризику разом із декларацією будуть подавати позитивний висновок за результатами оцінки протипожежного стану", - сказав на початку засідання прем'єр-міністр Микола Азаров.

Як пояснив міністр доходів та зборів Олександр Клименко, цей проект постанови стосується саме зменшення тиску на бізнес і має на меті покращення інвестиційного клімату в Україні.

"Коли кажуть про зменшення тиску контролюючих органів на бізнес, то чомусь всі думають, що це стосується переважно митних та податкових перевірок. Та контролюючі органи - це не тільки Міністерство доходів і зборів", - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клименко бачить позитивні результати в об'єднанні Митної та Податкової служб

Він запевнив, що є "зрозуміла системна робота, куди рухається сьогодні Кабінет міністрів України". Це, за його словами, саме спрощення системи процедури відкриття, закриття та ведення бізнесу.

"Ми розуміємо, що сьогодні, коли мова йде про боротьбу капіталів, то Україна має дуже високі шанси щодо залучення інвестицій. Ми розуміємо, що залучення інвестицій – це розбудова нашої економіки. А також я як міністр розумію, що розбудова економіки – це додаткові доходи з державного бюджету. Тому сьогодні уряд створює всі необхідні умови для того, щоби ведення бізнесу в Україні було не обтяжливим", - запевнив Клименко.

Міністр додав: "Що стосується сьогоднішнього нововведення - це є декларативний принцип початку роботи, зокрема підприємств підвищеної категорії, тих, які потребують підвищеної уваги. Я вважаю, що це дуже прогресивна і своєчасна норма, яка робить ще один крок на шляху спрощення ведення бізнесу. Цьому кроку, вважаю, дадуть оцінку інвестори і ми побачимо додаткові інвестиції, які комплексно прийдуть в Україну".

Зараз ви читаєте новину «У Міндоходів обіцяють зменшити тиск на бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути