пʼятниця, 15 червня 2018 12:09

У МЕРТ не вважають анексію Криму і окупацію Донбасу непередбаченими обставинами

У МЕРТ не вважають анексію Криму і окупацію Донбасу непередбаченими обставинами
Чиновники визнали анексію Криму та окупацію Донбасу обставинами, близькими до норми. Такими, що не вплинули на рівень імпорту.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) не вважала анексію Криму і окупації Донбасу непередбаченими обставинами під час проведення спеціального розслідування щодо імпорту сірчаної кислоти і олеума.

Про це йдеться в статті бізнес-порталу UAprom з посиланням на неконфіденційну версію доповіді комісії.

"Факт, який МЕРТ відмовилося врахувати, - це наявність непередбачених обставин. Адже це - головна вимога СОТ під час проведення будь-якого спецрозслідування. Як відомо, різке зростання імпорту товарної сірчаної кислоти в Україну сталося після анексії Криму та окупації Донбасу. В результаті з ринку пішли два підприємства "Кримський титан" і "Костянтинівський хімзавод", які забезпечували понад 50 відсотків поставок споживачам. Водночас чиновники визнали ці обставини близькими до норми і аж ніяк не вплинули на рівень імпорту", - зазначає видання.

Крім того, журналісти стверджують, що текст документа рясніє фактами того, як під потрібне рішення Комісії підганяють будь-які цифри без аналізу. Наприклад, Міністерство економіки та торгівлі просто повірило на слово заявникам розслідування, що у них є необхідні цистерни.

"МЕРТ у своїй доповіді просто вказало, що отримало документальне підтвердження наявності рухомого складу в потрібній кількості, хоча СхідГЗК і Сумихімпром не надали жодних доказів, крім голослівних тверджень", - пише видання, додаючи, що в Україні дефіцит цистерн для перевезення сірчаної кислоти традиційно покривався за рахунок імпорту.

Зараз ви читаєте новину «У МЕРТ не вважають анексію Криму і окупацію Донбасу непередбаченими обставинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути