понеділок, 17 липня 2017 01:46

В Києві відключили цілий район від газу

В Києві відключили цілий район від газу
Від газу відключили цілий район. Фото: РБК

Газовики вимагають від людей оформлювати дозвільні документи на прилади.

Буквально на вулиці змушені готувати їжу зараз мешканці цілого мікрорайону Києва. Їм відрізали газ, повідомляє ТСН.Тиждень.

Більшості мешканців району газовики опломбували котли та колонки. У 140 осель газ не повернули взагалі. В більшості включили лише газові плити, запломбувавши котли та колонки для підігріву води.

Люди зібралися на віче та готуються до акцій протесту.

Виявляється, нове газове обладнання не погоджене з газовою службою. Проектні документи на газовідведення в районі писалися в 1970-х. Газові котли, колонки та плити, які були вписані в проектну документацію, з того часу кілька разів поміняли. Більшість людей ніколи не вважали за потрібне вносити зміни в старі папери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму окупанти відключили газ пенсіонерам

Але представники "Київгазу" заявили – підключать лише те обладнання, яке записане в проектній документації. І кажуть, що люди, мовляв, порушували умови 15 років. Раніше це нікого не обходило. Тепер одним рухом перекривши газ всім, власники мереж отримують право на поквартирні перевірки і виставляти велетенські рахунки.

Тепер людей змушують оформлювати дозвільні документи на кожен непогоджений газовий прилад. Для більшості місцевих ці документи коштують більше, ніж їхній дохід за півроку – від 3 до 23 тис. грн.

Совки – унікальний приватний сектор просто посеред Києва. Здебільшого тут живуть пенсіонери. Більшість мешканців тут виживають тільки за власну пенсію. Тутешні мешканці вчасно платять комуналку та не мають боргів.

Зараз ви читаєте новину «В Києві відключили цілий район від газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути