четвер, 14 березня 2013 09:46

У Києві стрибнути з парашутом можна за 400 гривень

У Києві стрибнути з парашутом можна за 400 гривень
Фото: rian.com.ua

У Києві стрибнути з парашутом можна за 400 грн. У ціну стрибка входить інструктаж, спорядження, фото- і відеозйомка.

Про це Gazeta.ua розповів інструктор Олексій Артеменко, який працює в одному зі столичних клубів екстремальних розваг.

"Перший стрибок краще зробити з тандем-майстром. Стрибаючи з тандем-майстром, парашутист близько хвилини перебуває у вільному падінні до розкриття парашуту. Тандем-стрибок здійснюється з висоти 3,2 метра за допомогою парашута типу "Крило". Вам не потрібно проходити багатогодинну наземну підготовку, запам'ятовувати, як користуватись парашутом, стрибати спиною вперед з 2-метрового трампліну. Тандем-майстер буде за спиною і все виконуватиме за вас", - порадив Артеменко.

Інструктор каже, що стрибки протипоказані людям з серцево-судинними та легеневими захворюваннях.

"Ми не рекомендуємо стрибати тим, хто має підвищений або понижений артеріальний тиск. Кожного відвідувача перед стрибком оглядає лікар на медогляді. Не допускаємо до стрибків людей з нервовими розладами і психіатричними захворюваннями. Стрибок може викликати загострення хронічних хвороб", - зазначив Артеменко.

Вага парашутиста повинна бути не меншою за 45 кг і не більшою від 100 кг.

"Екстремал, який хоче стрибнути, повинен, крім грошей, принести з собою паспорт. Неповнолітніх до стрибків не пускаємо. Перед стрибком кожен проходить підготовку з інструктором. Має вивчити правила поведінки, засвоїти умовні сигнали і команди інструктора, навчитися користуватися парашутом і приземлятися", - розповів інструктор.

До стрибків не допускають людей після похмілля і черепно-мозкових травм або травм опорно-рухового апарату. Здійснювати стрибки можна з висоти 1,2, 1,6 і 2,2 тис. метрів. На кожен наступний стрибок у сезоні роблять знижки до 20-30 %.

"Щоб отримати знижку, треба мати при собі документ, що підтверджує стрибки у нас у поточному сезоні. Стрибати можна, якщо відсутня низька суцільна хмарність, а швидкість вітру не перевищує 5 метрів в секунду. Дощ не перешкода. Стрибати цілком безпечно, бо кожен парашутист споряджений основним і запасним парашутами", - заспокоїв інструктор.

Зараз ви читаєте новину «У Києві стрибнути з парашутом можна за 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути