вівторок, 28 липня 2015 10:07

В Держдумі хочуть більше російського національного в ресторанах

В Держдумі хочуть більше російського національного в ресторанах
Фото: gotovim-doma.ru

Депутат Держдуми від КПРФ Вадим Соловйов готує до проект закону про внесення змін до деяких нормативних актів у частині регулювання діяльності підприємств громадського харчування.

Зокрема, він пропонує зобов'язати всі ресторани і кафе, які не є національно спеціалізованими,  мати у своєму меню не менше 50% страв традиційної російської кухні, пишуть "Известия".

На думку депутата, це має відродити та розвинути гастрономічні традиції Росії і привабити іноземних туристів.

"Якщо подивитися на громадське харчування в Москві, то в очі впадає велика кількість французької, італійської, японської кухні, і це навіть не завжди національні ресторани. Я - російська людина і з величезним задоволенням вживаю страви російської кухні, але в центрі міста, навколо Держдуми рідко можна зустріти заклад з меню, що представляють саме наші національні страви, — розповів Вадим Соловйов. — Ми повинні більше уваги приділяти національним елементам нашої культури. Тому доцільно ввести обов'язкове правило для ресторанів, за винятком спеціалізованих, мати в своєму меню не менше 50% страв російської національної кухні".

Нагадаємо, що навесні російські режисери Микита Міхалков і Андрій Кончаловський звернулися до президента РФ з проханням підтримати фінансово створення мережі швидкого харчування "Їмо вдома!". Інвестиції в проект вони оцінили в 971,8 млн руб.

Зараз ви читаєте новину «В Держдумі хочуть більше російського національного в ресторанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути