пʼятниця, 24 травня 2013 09:15

В Азарова хочуть вдвічі збільшити мито на імпортну продукцію

В Азарова хочуть вдвічі збільшити мито на імпортну продукцію
Кабмін ініціює збільшення мито на імпортну продукцію у 2 рази. Фото: obozrevatel.com

Кабінет міністрів планує збільшити у два рази мито на імпортну продукцію, при цьому знизивши мито на окремі види товарів.

Про йдеться в положенні, яке зафіксоване в законопроекті № 2105а, поданому на розгляд у Верховній Раді 22 травня.

Так, передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані продукти (ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні) - з 20 до 15%; приготовлені або консервовані фрукти, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру - з 15 до 10%; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей - з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см - з 6 до 5%; човни, катери моторні та морські - з 8 до 7,5%.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що на поточний момент на 86,6% підкатегорій митного тарифу України встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки ввізного мита, що не стимулює імпортерів до декларування відомостей про країну походження товарів.

"Враховуючи зазначене, з метою забезпечення достовірності декларування відомостей про країну походження товарів та обліку цих товарів у статистиці зовнішньої торгівлі проектом передбачено збільшення вдвічі повних ставок ввізного мита на підкатегорії митного тарифу України, що не суперечить вимогам СОТ", - наголошується в документі.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова хочуть вдвічі збільшити мито на імпортну продукцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути