понеділок, 22 грудня 2014 03:59

В Америці ціни на нафту впали до рівня п'ятирічної давнини

В Америці ціни на нафту впали до рівня п'ятирічної давнини

Роздрібні ціни на бензин в США продовжують знижуватися.

За останні два тижні вони впали приблизно на 25 центів і зараз становлять у середньому по країні 47 за 1 галон (близько 65 центів за 1 літр) автомобільного палива самим низьким октановим числом.

Таким чином, вартість бензину в США впала до мінімального рівня з травня 2009 року. З травня нинішнього року галон автомобільного палива подешевшав більш ніж на ,25. найдорожчий бензин продається зараз в передмісті Нью-Йорка - на острові Лонг-Айленд, де 1 галон низькосортного пального коштує 82.

Найдешевший бензин можна знайти в місті Талса (штат Оклахома) - 06 за галон. За словами аналітиків, падіння цін на бензин в США безпосередньо пов'язано із здешевленням нафти на світових біржах, яке відбувається, насамперед, через зниження попиту на нафту. За останні два тижні нафту на Нью-Йоркській товарній біржі знизилася на 14,2%. У минулу п'ятницю, коли відбулися останні торги, ф'ючерсні контракти на поставки неть в січні 2015 року укладалися з розрахунку 13 за барель.

Експерти вважають, що зниження роздрібних цін на бензин в США в найближчі тижні може продовжитися з-за можливого подальшого здешевлення нафти.

Зараз ви читаєте новину «В Америці ціни на нафту впали до рівня п'ятирічної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути