середа, 30 травня 2012 10:37

Уряд залучив $530 мільйонів після розміщення ОВДП

Уряд залучив $530 мільйонів після розміщення ОВДП
Залучених урядом $530 млн має вистачити навіть для часткового погашення кредиту банку ВТБ. Фото: vkurse.ua

У вівторок, 30 травня, уряд провів черговий аукціон з розміщення ОВДП.

В результаті уряд залучив $530 млн, чого повинно вистачити навіть для часткового погашення кредиту банку ВТБ. Про це йдеться в повідомленні компанії Dragon Capital, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Нагадаємо, термін погашення кредиту, який становить $2 млрд і є найбільшим зовнішнім зобов'язанням уряду в поточному році, настає на початку червня.

Результативними виявилися розміщення паперів з погашенням 29.05.2013 року, 21.05.2014 року та 27.05.2015 року. Мінфін задовольнив сім заявок за річними доларовими облігаціями, поданими в діапазоні 8,9% -9,3%. Це дозволило залучити $235 млн. За $150 млн забезпечили розміщення дворічних і трирічних паперів. За дворічним доларовим бондам Мінфін задовольнив дві заявки подані з прибутковістю 9,3%, за трирічними - одну з прибутковістю 9,45%.

Як зазначив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, уряд не відмовив нікому з охочих купити доларовий борг. Самі бажаючі, швидше за все, були представлені державними банками. Одночасно результативним виявилося і розміщення індексних облігацій. Мінфін задовольнив єдину подану заявку на 50 млн грн. Прибутковість розміщення становила стандартні 9,3%. Гривневі ж випуски передбачувано не знайшли покупця. Попит як і раніше відсутній. Мінфін знову отримав лише одну заявку, подану на неконкурентних умовах за річними облігаціями.

Нагадаємо, вчора Мінфін пропонував дві серії стандартних облігацій з терміном обігу один і два роки, індексовані облігації з погашенням 13.05.2015 року і чотири серії валютних облігації, з терміном обігу один, два, два з половиною і три роки.

Зараз ви читаєте новину «Уряд залучив $530 мільйонів після розміщення ОВДП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути