понеділок, 29 лютого 2016 16:10

Уряд скасував податок на благодійність для АТО

Уряд скасував податок на благодійність для АТО
odessa.klichko.org

Кабінет міністрів України скасував стягнення прибуткового податку з благодійної допомоги учасникам АТО і членам їх сімей.

Також істотно розширено перелік товарів і послуг, які можуть бути визнаними благодійною допомогою і, таким чином, не будуть оподатковуватися. Про це йдеться в урядовій постанові №112, повідомляє УНІАН.

"Кабмін скасував податок на доходи фізосіб з благодійною допомогою і зняв обмеження з сум та вартості благодійної допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Раніше сума неоподатковуваної допомоги не перевищувала півтора неоподатковуваних податком мінімумів.

Тепер благодійною допомогою визнаються продукти харчування, текстиль, включаючи нитки і тканини, спальне приладдя, одяг, включно зі шкарпетками, колготками і головними уборами, шкільне приладдя, включно із зошитамии і папером, предмети гігієни, фотохімікати, покришки та шини, пластмасовий і керамічний посуд. Не будуть оподатковувати і послуги з тимчасового розміщення громадян, послуги їдалень, телекомунікаційні послуги та допоміжне озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Уряд скасував податок на благодійність для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути