Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2016 15:34

Уряд поверне гроші за невикористані субсидії

Уряд поверне гроші за невикористані субсидії

Уряд розглядає питання монетизації залишків невикористаних субсидій. Домогосподарства зможуть використовувати заощаджену за місяць частину субсидії для сплати комунальних послуг в іншому місяці, проте в межах одного опалювального періоду.

Про це поінформувала прес-служба Мінсоцполітики України.

"Зекономлені сім'ями на субсидіях кошти залишатимуть на рахунках людей тільки в межах одного опалювального періоду. Якщо сім'я використовує менше газу, ніж встановлено соціальним нормативом, зекономлені кошти оформлятимуть у рахунок майбутніх платежів, зокрема як обов'язкову плату за комунальні послуги. Наприклад, якщо сім'я в листопаді використовувала на 100 кубів газу менше, ніж встановлено нормою, то цей обсяг газу вона може спожити в холодні місяці, наприклад, в січні", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман заспокоїв українців перед опалювальним сезоном

Також уряд почав розгляд питання про монетизацію залишків невикористаних субсидій після завершення наступного опалювального сезону.

"Щоб зекономлену суму житлової субсидії перераховували споживачам, які вели енергоефективне домогосподарство, як грошову премію за енергоефективність", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, торік соціальні нормативи споживання послуг, на які надають субсидію, в опалювальному періоді 2015-2016 року не відповідали реальному споживанню. Через завищені нормативи на рахунку одержувачів субсидій утворилася сума невикористаних коштів у понад 10 млрд грн. Пізніше уряд в кілька етапів знизив соціальний норматив на обігрів приміщення, який сьогодні становить 5,5 куб. м газу на кв м опалювальної площі. На рахунках домогосподарств залишили суму, що дорівнює вартості 100 кубів газу або 150 кВт електроенергії, а всі інші кошти, які накопичили на рахунках домогосподарств, повернуть до держбюджету.

Зараз ви читаєте новину «Уряд поверне гроші за невикористані субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути