пʼятниця, 01 липня 2016 13:10

Уряд оприлюднив два прогнози для економіки на 2017 рік

Уряд оприлюднив два прогнози для економіки на 2017 рік

Міністерство економічного розвитку оприлюднило макроекономічний прогноз розвитку економіки України на 2017 рік. За словами віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, його розроблено за двома сценаріями: перший передбачає успішні реформи економіки, а другий - враховує ризики.

Про це пише "ТСН".

"Так, зростання ВВП за найкращим прогнозом збільшиться на 3% (номінальний обсяг ВВП - 2584,9 млрд грн).

На думку урядовців, негативний сценарій полягатиме у зростанні на 1,5% (номінальний обсяг ВВП - 2574,3 млрд грн). Інфляція складатиме 2017-го від 8,1% до 10,3%. При тому, що реальні зарплати збільшать мінімум на 4% і максимум на 5,4%", - пише видання.

Як зазначила профільний міністр Юлія Ковалів, оптимістичний прогноз щодо рівня безробіття опуститься наступного року до 8,7% або за гіршим сценарієм на 8,8%.

Нагадаємо, упродовж 2014-го російська агресія завдала Україні безпрецедентних гуманітарних і соціальних втрат. Втрачено значну частину території та населення, зруйновано інфраструктуру на території бойових дій, розірвано усталені виробничі зв'язки і критично важливі постачання ресурсів, частково втрачено зовнішні ринки та експортний потенціал. Водночас, абсолютно необхідне для країни кардинальне реформування внутрішніх економічних механізмів залишилося невиразним, а окремі зміни запроваджували дуже повільно.

Відтак, ВВП 2014 року скоротився на 6,8%. Ціни на багато груп товарів, особливо на імпортовані, виросли у два і більше рази. Валовий дохід на одного жителя країни у доларовому еквіваленті впав удвічі - з $1000 до $500. Зарплата знизилася з $453 до $254. Із зони АТО переселилися 879 тис. осіб, майже всі з Донецької та Луганської областей.

За даними ЦРУ США, за 2015 рік інфляція в Україні становила 49%.



Зараз ви читаєте новину «Уряд оприлюднив два прогнози для економіки на 2017 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути