середа, 25 листопада 2015 14:51

Уряд хоче відкрити у світі 8 торгівельних представництв України

Уряд хоче відкрити у світі 8 торгівельних представництв України
Фото: zn.ua

Уряд України пропонує створити торгівельні представництва в Брюсселі, Вашингтоні, Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, Швейцарії та Туреччині.

Це допоможе українському бізнесу знайти нові ринки збуту і наростити постачання продукції за кордон, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну, передає прес-служба уряду.

"Відповідно до законодавства, це є компетенцією президента України, і я переконаний, що президент України підтримає ініціативу уряду", - сказав він.

При цьому Яценюк нагадав, що 1 січня 2016 року почне діяти зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Відтак уряд "очікує на введення Росією економічного ембарго проти України".

"Ми очікуємо, що з 1 січня внаслідок запроваджених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600 мільйонів доларів. Але у нас відкриваються нові можливості насамперед завдяки Угоді про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом", - сказав прем'єр.

Він також повідомив, що наступного тижня урядовці зустрінуться з найбільшими українськими експортерами для обговорення плану дій "про те, яким чином розширювати географію українського експорту і як підтримувати українських експортерів у тому, щоб вони нарощували обсяги своєї продукції".

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче відкрити у світі 8 торгівельних представництв України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути