Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2014 16:14

Уряд дозволив регіонам самим встановлювати тарифи на комуналку

Уряд дозволив регіонам самим встановлювати тарифи на комуналку
фото: zn.ua

Кабінет міністрів України скасував вимогу щодо отримання висновків Держцінінспекції щодо розрахунків економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги. Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Згідно з постановою, скасовано вимогу, яка передбачена у порядках формування тарифів на житлово-комунальні послуги, щодо отримання висновків Держцінінспекції щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат.

Таким чином тарифи на ЖКГ-послуги місцева влада формуватиме без погодження з Держцінінспекцією.

"Таким чином, створюються умови для належного та своєчасного виконання органами місцевого самоврядування повноважень у сфері житлово-комунальних послуг", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що наразі перегляд тарифів на послуги ЖКГ органами місцевого самоврядування можливий лише за умови висновку Державної інспекції з контролю за цінами щодо економічної обґрунтованості витрат, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням, постачанням теплової енергії, наданням послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також вивезення побутових відходів. Однак у зв'язку з відсутністю територіальних органів Держцінінспекції отримання таких висновків було досить ускладненим та тривалим у часі.

Зараз ви читаєте новину «Уряд дозволив регіонам самим встановлювати тарифи на комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути