середа, 30 березня 2016 18:23

Укрпошта хоче подвоїти доходи через інтернет

Укрпошта хоче подвоїти доходи через інтернет

Через два роки Укрпошта планує стати національним оператором інформаційних і фінансових послуг і за рахунок цього подвоїти свої доходи. Влітку 2016- го почне перераховувати гроші через термінали, мобільні і веб додатки, а до кінця 2017- го торгувати через інтернет, розповів на прес-конференції директор з інформаційних технологій підприємства Євген Зімін.

"Це роблять усі пошти в світі. І в Європі, і на пострадянському просторі. Німецька "Дойче пост" і британська "Роял пост" на інтернет-послуги заробляють більше, ніж на всій іншій діяльності. Пошта Казахстану випустила карту "Віза", а про прибуток Сінгапуру на цій справі - мені і говорити страшно", - сказав Зімін.

За словами Євгена Зіміна, оголошений тендер на проект електронного гаманця вартістю 7 млн. грн. Ще один тендер - на 7 млн ​​грн - на портал і мобільний додаток, за якими також можна переводити гроші. Третій конкурс - на 17 млн ​​грн - на торговельний інтернет-майданчик.

Брати участь в тендерах будуть компанії зі світовим ім'ям, у яких вже є такий же працює продукт.

Представник Укрпошти оголосив, що пропозиція про співпрацю відкрита для всіх банків і платіжних систем, інтернет-магазинів. Пошта, крім інтернет-майданчиків готова надати свої відділення, яких більше, ніж у всіх банків разом узятих, потенційну клієнтську базу, і широку систему доставки. Персонал навчать і відповідно мотивують зарплатами.

Влітку 2016 року Укрпошта планує встановити у відділеннях платіжні термінали, через які можна буде в тому числі, оплачувати і поштові послуги. Оголосили конкурс на інтернет і мобільні канали. У відділення планують встановити 3,5 тис. комплектів комп'ютерів. Касові апарати замінять фіскальним сервером, як на Укрзалізниці.

Державне підприємство "Укрпошта" налічує 12 тис. відділень, майже 76 тис. працівників по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта хоче подвоїти доходи через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути