понеділок, 14 березня 2016 16:55

"Укрнафта" 2015 року отримала збиток 4,9 мільярда гривень

"Укрнафта" 2015 року отримала збиток 4,9 мільярда гривень

Найбільша нафтогазовидобувна компанія України "Укрнафта" завершила 2015 рік із 4,9 млрд грн чистого збитку.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на джерело в Кабміні.

Дебіторська заборгованість компанії становить 14 млрд грн. Водночас заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становила 10,4 млрд грн. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток. При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд грн.
Раніше керівник "Укрнафти" Марк Роллінс заявляв, що підприємство розрахується з держбюджетом за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що "Укнафта" скоротила видобуток нафти на 10,5%. Минулого року ця компанія скоротила видобуток нафти більш ніж на 185 тис. тонн порівняно з 2014 роком – до 1 млн 577, 36 тис. тонн.

ПАТ "Укнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, видобуває понад 86% нафти, 28% газового конденсату та 16% газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні. Розробляє родовища вуглеводнів на території двох нафтогазоносних регіонів України, що охоплюють Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Сумську, Чернігівську, Полтавську та Харківську області, 2 571 нафтових та газових свердловин, 563 АЗС у 26 регіонах України. З 1998 року НАК "Нафтогаз України" володіє контрольним пакетом акцій: 50% + 1 акція. 42% акцій належить структурам Ігора Коломойського. 8% акцій належить компаніям Littop Enterprises Limited, Dridgemont Ventures Limited і Bordo Management Limited, що зареєстровані в офшорній зоні на Кіпрі.

Зараз ви читаєте новину «"Укрнафта" 2015 року отримала збиток 4,9 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути