Ексклюзиви
середа, 06 травня 2015 19:12

"Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із дискредитації

"Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із дискредитації

ПАТ "Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із інформаційної дискредитації установи. За нею стоїть колишній голова правління банку Сергій Мещеряк, оголошений раніше у розшук прокуратурою за привласнення 5,6 млн. грн.

Наразі немає жодних підстав сумніватися у фінансовій стабільності банку. За результатами першого кварталу 2015 року прибуток ПАТ "Укрінбанк" склав 91,443 млн. грн. Статутний капітал Банку за перших три місяці поточного року збільшився на 24,7% - до 505 млн. грн. Адекватність регулятивного капіталу на 1 квітня 2015 року становила 17,84 при нормативних вимогах не менше 10%, поточна ліквідність – 63,79% при нормативних вимогах не менше 40%.

Попри те, що ще у 2010 році Сергія Мещеряка було звільнено із посади голови правління за розкрадання коштів банку, колишній топ-менеджер не полишив намірів повернути собі контроль над фінустановою та продовжує інформаційні атаки. Аби дискредитувати банк в очах партнерів, клієнтів, регулятора Мещеряк, який нині переховується в Росії, фінансує підготовку та розповсюдження завідомо неправдивих матеріалів у електронних ЗМІ, не гребуючи ані відвертими "зливними бачками", ані корумпуванням і використанням "втемну" журналістів, що співпрацюють із західними медіа.

У хід ідуть абсурдні звинувачення у невиконанні міжбанківських договорів, причетності до тіньового ринку валюти, фінансуванні тероризму. Вочевидь скоро ми прочитаємо про те, що банк став ключовою причиною фінансової та економічної кризи в країні, спричинив війну на Донбасі, а його керівники є посібниками Кремля чи Вашингтону.

Ми припускаємо, що перекручування фактів та домисли, використані у нещодавній статті Грехема Стека із Business New Europe, що активно розповсюджується в Інтернет ЗМІ, є частиною кампанії із дискредитації банку. Зокрема, у нещодавньому матеріалі щодо нібито участі "Укрінбанку" у роботі фінансової компанії, яка володіє мережею обмінних пунктів, використано неперевірені дані щодо наявності у банку відділень за адресами таких обмінних пунктів. При тому, що банк закрив відповідні відділення три роки тому на вимогу Національного банку і повністю відмовився від агентських пунктів продажу валюти. Відповідна інформація була надана журналісту на запит у прес-службі банку, проте він волів не використовувати її в своїй роботі.

ПАТ "Укрінбанк" вкотре наголошує на відкритості для взаємодії зі ЗМІ, а також на прозорості ведення бізнесу. Утім ми змушені будемо вдатися до судового захисту ділової репутації у разі продовження активної фази кампанії із дискредитації фінустанови у медіа.

Зараз ви читаєте новину «"Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану кампанію із дискредитації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути