четвер, 24 лютого 2011 10:00

Українцям пообіцяли олію за "доступні" 13 гривень

Українцям пообіцяли олію за "доступні" 13 гривень

Протягом найближчих 7 днів у роздробі з'явиться соняшникова олія по 13 грн за літр. Про це повідомив перший заступник голови Антимонопольного комітету Юрій Кравченко.

Знизити ціни на олію Антимонопольний комітет вирішив шляхом переговорів з 14 учасниками ринку. Компаніям на три місяці дозволено укласти договір про погоджену поведінку, щоб наповнити ринок достатнім обсягом бутильованої олії.

Як повідомляє прес-служба АМКУ, основні виробники та експортери зобов'язалися щомісяця виводити на ринок до 20 тис. тонн олії і реалізовувати продукцію за середньою оптово-відпускною ціною 12 грн 15 коп. Йдеться про олію таких торгових марок, як "Олейна", "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Домашня", "Розумниця", "Славія".

При збереженні роздрібними мережами традиційної надбавки в 10% ціна на олію для споживачів становитиме близько 13,40 грн / літр. Якщо ж торговельні мережі підуть назустріч проханням комітету і знизять свою надбавку до 5%, ціну можна буде встановити на рівні 13 грн.

"Антимонопольний комітет має досвід ефективної співпраці з великими торговельними мережами при стабілізації цін на молочну продукцію. Сподіваємося, що мережі і цього разу підуть нам назустріч для забезпечення споживачів маслом за максимально доступними цінами", - зазначив Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли олію за "доступні" 13 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути