середа, 13 квітня 2016 10:09

Українцям дозволять інвестувати за кордон

Українцям дозволять інвестувати за кордон

Національний банк допускає можливість громадянам України інвестувати за кордон, повідомив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Про це пишуть "Українські новини".

"Ми обговорюємо дозвіл громадянам України інвестувати за кордон. Звичайно, ця ідея може бути реалізована в більш віддаленій перспективі", - сказав він.

Пономаренко зазначив, що при цьому має бути встановлений максимальний рівень приблизно 25-50 тисяч доларів на рік на людину. Для проведення таких операцій може бути введений механізм контролю - єдина централізована база, за якою банк зможе контролювати, скільки громадянин інвестував в тому чи іншому році.

Крім того, НБУ розглядає можливість надання дозволу банкам торгувати держоблігаціями країн з високим інвестиційним рейтингом.

"Так як у банків накопичено 5 млрд доларів ліквідності, і є розуміння, що ця ліквідність нікуди не дінеться - є бажання дозволити банкам торгувати ОВДП країн з інвестиційним рейтингом, в першу чергу США. Думаю, це те, що може бути реально реалізовано", - сказав Пономаренко.

Він зазначив, що такий дозвіл може бути наданий в середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, Національний банк України планує скасувати вимоги до банків робити і зберігати копії паспортів і водійських посвідчень фізичних осіб при операціях з іноземною валютою.

Зараз ви читаєте новину «Українцям дозволять інвестувати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути