вівторок, 11 грудня 2012 14:14

Українці понесуть гривні в банки навесні - експерт

Українці понесуть гривні в банки навесні - експерт
Микола Івченко: дедоларизація в Україні має проходити ліберально. Фото: fxclub.org

Обсяг гривневих депозитів у банківській системі України відновить зростання навесні-влітку 2013 року.

Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру "Forex Club - Україна" Микола Івченко в ефірі Українського радіо.

"Потрібно розуміти, що ажіотаж до валютних депозитів, який є в останні 6 місяців, пов'язаний з нестабільністю світової економіки. Цей період пройде швидше за все навесні-влітку наступного року, і знову обсяг депозитів у гривні буде збільшуватися", - сказав він.

За його словами, дедоларизація в Україні має проходити ліберально.

"Національний банк декларує правильний напрямок: нам потрібно поступово відходити від доларизації як по депозитах, так і по кредитах. Якщо за кредитами цей процес йде успішно, то по депозитах, на жаль, немає. Але я все ж прихильник більш ліберального переходу від доларизації: поступово треба переходити на більш гнучкий курс", - зазначив Івченко.

Зазначимо, згідно з даними Національного банку України (НБУ), загальний обсяг залишків за депозитами в банківській системі протягом листопада зріс на 2,4 млрд грн, або на 0,5% (з початку року - на 9,2%) - до 534 , 3 млрд грн. Це відбулося за рахунок приросту коштів на депозитних рахунках фізичних осіб, залишки за якими за місяць зросли на 1,6% (з початку року - на 16,5%) до 358,2 млрд грн. Обсяг залишків депозитів юридичних осіб за місяць зменшився на 1,8% (з початку року - на 3,1%) до 176,1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці понесуть гривні в банки навесні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути