вівторок, 16 серпня 2016 17:56

Українці менше рвуться на роботу за кордон - експерт

Українці менше рвуться на роботу за кордон - експерт
www.galissiya.com.ua

Українці стали зваженіше підходити до працевлаштування за кордоном. Більший попит був в адміністративних вакансій. Про це розповіла в коментарі Gazeta.ua Юлія Гайко, директор компанії з працевлаштування Work For You.

"Торік і позаторік був бум на роботу закордоном. Багато українців хотіли поїхати "хоч кудись". Зараз ритм трохи вповільнився. Не так стрімко приймають рішення. Більш зважено підходять до пошуку роботи закордоном. Зараз більше індивідуальних запитів. Пишуть, в які саме країни хочуть виїхати на роботу. Багато запитів у Польщу", – каже Юлія Гайко.

За її словами, цим літом адміністраторові на ресепшн пропонували в середньому 500 доларів на місяць. Будівельникам закордоном готові платити до 1 тис. доларів у залежності від результатів роботи.

"Українці простіше погоджуються на адміністративні вакансії, навіть якщо зарплата невелика. Важче йдуть на низькокваліфіковані робочі вакансії, навіть якщо там зарплата вища", – говорить експерт.

Цього літа багато вакансій в Туреччині, Болгарії для українців зі знанням польської та німецької. Таким співробітникам працедавці готові платити на 100-200 доларів більше.

"Без знання іноземної мови цього року в туристичному регіоні знайти роботу було важко. Влітку українці активно їхали на роботу закордон, але через події в Туреччині та теракти в Європі було багато відмов виїжджати в останній момент", - констатують у Work For You.

Восени рекрутери прогнозують відкриття нових вакансій для офісних працівників в Польщу та обслуговуючий персонал у круглорічні готелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, чому найлегше шукати роботу влітку

Нагадаємо, чверть молодих українців не має роботи.

Зараз ви читаєте новину «Українці менше рвуться на роботу за кордон - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути