понеділок, 16 травня 2016 10:18

Українці менше купують побутової техніки, окрім смартфонів

Українці менше купують побутової техніки, окрім смартфонів

За даними мережі магазинів електроніки "Ельдорадо", в першому кварталі 2016 року в Україні продано 6,2 млн пристроїв, що на 20% менше в порівнянні з січнем-березнем минулого року. У грошах обсяг українського ринку за той же період скоротився всього на 2% - до 10,5 млрд грн. Схожі результати ринок побутової техніки та електроніки демонстрував в 2005 році.

Про це повідомляє ЛІГА.net.

"Є кілька причин,через які падають продажі. Одна з них - різке зростання цін на техніку через девальвацію гривні. Наприклад, якщо минулого року найдешевша пральна машина коштувала 4 500, то вже в лютому-березні - 5 000 грн , а зараз завдяки зміцненню гривні вона подешевшала до 4 700 грн", - пише видання.

Платоспроможність українців знизилася, немає ажіотажу через загрозу подальшого знецінення гривні, як було в лютому минулого року.

За даними мережі "Ельдорадо", падіння продажів спостерігається у всіх сегментах, за винятком смартфонів.

"Багато покупців намагаються відремонтувати холодильник, але купити новий телефон. За моїми оцінками, кожна четверта модель купується в кредит", - підтверджує директор мережі "Алло" Валерій Золотухін.

За прогнозами "Ельдорадо", в цьому році ринок побутової техніки та електроніки впаде в кількісному вираженні на 15%, а в грошовому виросте на 5%.

Магазини електроніки скорочують торгові площі і асортимент.

Зараз ви читаєте новину «Українці менше купують побутової техніки, окрім смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути