Ексклюзиви
неділя, 26 квітня 2015 16:05

Українці більше року бойкотують російські чаї, памперси і шампуні
5

Фото: Яна Романюк

Понад рік українці не купують російські продукти, побутову хімію, одяг та техніку.

"Бойкот російських товарів триває, - каже киянка Вікторія Соколова. – Українці не байдужі до того, що відбувається на Донбасі, тому ведуть особисту війну з ворогом. Багато моїх знайомих у Дніпропетровську, Києві, Львові і Хмельницьку не купують того, що виготовлено в Росії, бо вважають, що це є безпосереднім фінансуванням окупанта".

Російські підгузники, порошки, чай і шоколадні батончики продовжують завозити в Україну.

"Супермаркети маркують товари з Росії прапорцями та табличками "Увага. Це продукція, завезена з РФ", роблять на них гарні знижки, щоб не залежувалися на прилавку, - розповідає Соколова. – Покупці спокушаються на ціну, бо криза заставляє їх шукати дешевші продукти та побутову хімію. Зараз у більшості київських супермаркетів знизили ціни на російські пральні порошки і шампуні, пінку для волосся і памперси. Наприклад, російські Huggies у березні були на 100 гривень дешевші, ніж польські. Також спускають ціну на пиво Балтика, Білий Ведмідь".

У деяких супермаркетах та магазинах косметики поруч з російськими виставляють такі ж товари, виготовлені у Польщі чи Україні.

"Біля шампунів Dove, виготовлених у Росії, стоять такі ж з Туреччини і Франції. Поруч з кремом для дітей "Ушастий нянь", який завезли з Росії, стоїть мило тієї ж фірми, але виготовлене у Вінниці, - говорить Соколова. –У покупця завжди є вибір. Просто треба читати, де виготовлена продукція, а не сліпо вірити штрих-коду.

Аби продовжувати продавати свої товари в Україні, російські виробники вдаються до акцій або на етикетках зазначають, що товар виготовлено в іншій країні.

"У березні випадково купили шампунь. На етикетці писало, що виготовлено у Франції, а штрих-код стояв російський, - розповідає Іван Рицай із Рівного. - У нас в магазинах зараз російські товари знайти складно. Власники бояться їх брати на реалізацію. З'явилося більше побутової хімії з Польщі і Німеччини. Раніше моя сім'я перестала купувати засіб для миття посуду Fairy, бо його завозили з Росії. Тепер на прилавках є Fairy , виготовлене в Україні. Кондиціонери для білизни Silan замість Росії зараз везуть із Австрії і Словенії".

У Львові, навіть коли російські товари розпродують за півціни, ажіотажу нема. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла львів'янка Юлія Толстянкова.

"У супермаркетах товари з Росії маркують. Ми з чоловіком коли бачимо триколор, навіть до прилавка не підходимо. Без російського можна легко обійтися. Навіть коли воно дешевше, купувати принципово не буду. Краще переплачу, але війну не фінансуватиму", - говорить Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Українці більше року бойкотують російські чаї, памперси і шампуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути