понеділок, 18 квітня 2016 12:05

Україна за два місяці скоротила експорт товарів

Україна за два місяці скоротила експорт товарів

За два місяці 2016 року експорт товарів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року скоротився на 21,3% та становив $4,7 млрд доларів. У порівнянні з січнем відбулося суттєве уповільнення темпів падіння експорту (у січні цей показник становив 31,9%).

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Найбільше Україна експортувала продукції аграрної та харчової промисловості (42,9%), продукція металургії (22,4%) та машинобудування (11,8%).

Основним торговельним партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року був Європейський Союз (44,4%), а Росія становила лише 7,9%.

Експорт товарів до країн ЄС за два місяці 2016 року скоротився на 2,1% (у січні 2016 року скорочення експорту товарів складало 11,7%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла торгову війну з Росією - міністр

Серед регіонів України найбільший негативний внесок у динаміку експорту товарів за 2 місяці 2016 року спостерігався по Дніпропетровській області, м. Києву, Запорізькій та Донецькій областях.

У той же час за два місяці 2016 року Луганська, Львівська та Івано-Франківська області забезпечили позитивний внесок у динаміку експорту товарів.

Зараз ви читаєте новину «Україна за два місяці скоротила експорт товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути