понеділок, 27 липня 2015 16:24

Україна відновила постачання електроенергії з РФ

Україна відновила постачання електроенергії з РФ
Фото: mignews.com.ua

Росія на сьогодні постачає до України близько 900 МВт електроенергії за договорами про паралельну роботу між енергосистемами країн.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає УНІАН.

"800-900 МВт отримуємо по паралельній роботі від наших північних сусідів - РФ", - сказав Демчишин, додавши, що цю електроенергію не оформлюють як імпорт і не оплачують.

Міністр додав, що, швидше за все, Україні наприкінці місяця доведеться віддати в енергосистему РФ такий самий обсяг електроенергії.

Також міністр повідомив, що поставки електроенергії з Росії почалися після того, як в ремонт вийшла низка енергогенеруючих потужностей в Україні. "Протягом двох днів відключилася близько 2,5 ГВт", - додав він.

Міністр нагадав, що за минулі вихідні Вуглегірська ТЕС потрапила під обстріл бойовиків, вийшла в ремонт Запорізька ТЕС, Ладижинська ТЕС, а також наразі ремонтують 5 енергоблоків АЕС.

Зараз ви читаєте новину «Україна відновила постачання електроенергії з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути