пʼятниця, 03 червня 2016 11:22

Україна стала головною житницею Європи

Україна стала головною житницею Європи

Україна з липня 2015 по червень 2016 року експортувала до Європейського Союзу 1,637 млн ​​тонн пшениці й стала найбільшим імпортером цього товару в ЄС.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська в Facebook.

"За даними наших партнерів в Гендиректораті Єврокомісії, в поточному МР, який почався 1 липня 2015 року та триватиме до 30 червня 2016 року, Україна є найбільшим імпортером пшениці в ЄС. Вже завезено 1,637 мільйонів ​​тонн, або 49% від загального обсягу імпорту в ЄС , за цим показником ми випередили США, Канаду і РФ разом узятих", - написала вона.

За словами заступника міністра, Україна вичерпала квоту на експорт пшениці в ЄС в розмірі 950 тис. тонн.

"У той же час, і це дуже важливо, це не означає, що наш експорт зерна пшениці в ЄС зупиняється. Поставки будуть продовжені як в рамках глобальної квоти ЄС на зернові, так і поза квотами", - написала вона.

Наталія Микольська відзначила, що Мінекономрозвитку спільно з Мінагропродом, офісом віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством закордонних справ веде діалог про додаткову лібералізації доступу на ринок ЄС.

Як повідомлялося, в рамках Угоди про асоціацію Україна може без мит постачати в ЄС 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала головною житницею Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути