пʼятниця, 11 жовтня 2013 00:55

Україна сподівається прибрати з вимог МВФ питання підвищення ціни на газ для населення - Прасолов

Україна сподівається прибрати з вимог МВФ питання підвищення ціни на газ для населення - Прасолов
Фото: nbnews.com.ua

Українська сторона сподівається виключити з переговорного процесу з МВФ вимоги підвищення цін на газ для населення.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у ході зустрічі з іноземними ЗМІ.

За словами чиновника , таку можливість дають перспективи використання потенціалу внутрішнього видобутку газу , а також проведення заходів з енергозбереження . "Ми хочемо виключити з нашої дискусії , з нашого переговорного процесу , питання підвищення тарифів на газ для населення", - підкреслив він.

При цьому, на думку міністра, підтвердженням перспективності розвитку внутрішнього видобутку газу є інтерес, який виявляють до України найбільші енергетичні корпорації.

"Ви зрозумійте, що просто так не приходять Shell, Chevron і Exxon Mobil в Україні, просто так, в землі попорпатися. Вони, природно, прийшли сюди знаючи , що тут є газ", - сказав Прасолов .

"Ви знаєте, що вже в Харківській області перші свердловини дали позитивний дебет , тобто газ є, це підтвердили. Тому , якщо у нас в 2015 році піде перший газ , то питання необхідності підвищувати тарифи на газ , якщо ми будемо мати достатньо свого газу, відпадає автоматично. Саме це один з аргументів , який ми намагаємося, щоб почув МВФ " , ??- зазначив міністр.

У той же час , він повідомив, що Україна готова обговорювати варіант заміни вимоги про підвищення цін на газ на інші вимоги.

"Ми ведемо переговори про те , щоб вимога про підвищення тарифів на газ для населення поміняли на якісь інші вимоги ", - зазначив Прасолов .

Зараз ви читаєте новину «Україна сподівається прибрати з вимог МВФ питання підвищення ціни на газ для населення - Прасолов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути