четвер, 14 червня 2018 16:43

Україна рекордно зменшила продаж свинини за кордон

Україна рекордно зменшила продаж свинини за кордон
В основному Україна купує свинину в Нідерландів. За п'ять місяців поточного року було поставлено м'яса на $2,2 млн. Фото: InfoEda

У січні-травні 2018 року Україна експортувала 0,92 тис. т свинини. Це у 3,4 рази менше, ніж в аналогічний період 2017-го.

"Трикратно скоротилися не лише обсяги експорту свинини, а й "притік" валютної виручки в Україну за рахунок таких операцій. Якщо зовнішня торгівля свинини за п'ять місяців 2017-го дозволила вітчизняним трейдерам отримати 6,31 мільйона доларів, то 2018 року Україна заробила 2,13 мільйонів доларів", - каже аналітик асоціації "Свинарі України" Олександра Бондарська, пише asu.pigua.

Імпорт свинини в Україну за перші 5 місяців 2018 року зріс в 6,6 рази - до 5,2 тис. т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні найдешевша курятина – британські дослідження

"Водночас за перші п'ять місяців минулого року Україна імпортувала 1,9 тисяч тонн. Цьогоріч витрати на імпорт збільшилися більш як у 3,5 рази. Зокрема, через зростання середньої вартості кілограму завезеної продукції. Також урізноманітнилась товарна структура імпорту. Так, у першій половині 2017-го імпорт лопаток та окостів не здійснювався. Зараз їх завозять як замороженими, так і охолодженими", - наголосила Бондарська.

В основному Україна купує свинину в Нідерландів. За 5 місяців поточного року поставили м'яса на $2,2 млн. На 2-му місці – Німеччина ($1,7 млн), 3-му - Данія ($1,6 млн).

За даними Держстату, поголів'я великої рогатої худоби в Україні 2017 року становить 3,63 млн голів. Це на 1,5% менше, ніж 2016-го. Найсбільше, на 8,2% скоротилося поголів'я свиней. Поголів'я овець і кіз зросло на 0,1% - до 1,32 млн голів, птиці - на 1,7%, до 205,1 млн голів.

Зараз ви читаєте новину «Україна рекордно зменшила продаж свинини за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути