вівторок, 20 вересня 2016 10:02

Україна перезимує без вугілля з ДНР та ЛНР

Україна перезимує без вугілля з ДНР та ЛНР

Україна має можливість збільшити перевалку вугілля у порти до 700-720 тис. т на місяць і впоратися без постачання вугілля із зони АТО, розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Про це інформує "Укрінформ".

"Основне питання полягає у тому, чи обійдеться Україна без вугілля із зони АТО. Через три місяці роботи я з упевненістю можу сказати: якщо нас шантажуватимуть та не відправлятимуть вугілля із зони АТО, то ми впораємося з цим", - сказав Насалик.

За словами міністра, провели наради з портами, під час яких дізналися, що Україна може завозити до 700-720 тис. т вугілля на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, почому купуватимемо газ наступного року

"Якщо нам зараз скажуть у зоні АТО, що припиняють постачання, то нам доведеться спалити більше газу, але ми не пропадемо. Чому ми зробили корекцію запасів газу до 17 мільярдів кубометрів? Якщо у нас не буде антрацитів, то нам треба десь 1,2 мільярда кубометрів газу на газомазутні блоки", - додав Насалик.

Зараз ви читаєте новину «Україна перезимує без вугілля з ДНР та ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути