вівторок, 25 серпня 2015 11:39

Україна очікує отримати близько 6 млрд доларів від експорту свого врожаю

Україна очікує отримати близько 6 млрд доларів від експорту свого врожаю

Агропромисловий сектор залишається ключовим у загальній структурі національної економіки України. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеної наради за участі зернотрейдерів у Київській області, повідомляє УНІАН.

"Спільна мета аграріїв, зернотрейдерів і держави загалом створити відповідні умови, щоби один з основних секторів української економіки розвивався, завойовував нові ринки, створював робочі місця, сплачував податки і розширював вплив України на світову продовольчу безпеку", - сказав прем'єр-міністр.

Яценюк зазначив, що Україна очікує зібрати врожай фактично на рівні рекордних результатів минулого року та отримати близько 6 млрд дол. США валютної виручки від експорту сільськогосподарської продукції. "Кожен третій долар, який отримує Україна, приносить аграрний сектор. Це безпосередньо впливає на валютно-курсову стабільність, накопичення золотовалютних резервів НБУ та утримання економіки в прогнозованих параметрах як по інфляції, так і по валютному курсу", - підкреслив він.

Голова Уряду висловив подяку працівникам галузі за успішний сезон та, відзначаючи роботу профільного міністра, позитивно оцінив роботу з диверсифікації експорту продовольчої продукції з російського на європейські, азійські та африканські ринки: "Позитивна тенденція - доля російського ринку складає лише 2% від загального обсягу сільськогосподарської продукції, яку продає Україна, цей показник зменшено в 4 рази".

Зараз ви читаєте новину «Україна очікує отримати близько 6 млрд доларів від експорту свого врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути