середа, 20 січня 2016 23:00

Україна обмежила транзит російських товарів

Україна обмежила транзит російських товарів
Фото: korrespondent.net

Уряд України затвердив перелік з 28 пунктів пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю, через які здійснюється ввезення в режимі транзиту товарів, які заборонені до ввезення в Україну у разі їх походження з РФ. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №20 від 20 січня.

До переліку, зокрема, увійшли 10 автомобільних і 4 залізничних пункти пропуску на кордоні з РФ і 8 автомобільних і 6 залізничних пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю.

Так, на кордоні з Росією транзит здійснюється через пропускні пункти для автомобільного сполучення – Просяне, Танюшівка, Плетинівка, Гоптівка, Велика Писарівка, Юнаківка, Катеринівка, Бачівськ, Грем'яч, Сеньківка, а для залізничного сполучення – Лантратівка, Тополі, Козача Лопань, Зернове.

На кордоні з Білоруссю - через Доманове, Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Виступовичі, Городище, Дольськ, Пулемець (для автомобільного сполучення) і Неданчичі, Щорс, Горностаївка, Удрицьк, Заболоття, Виступовичі – для залізничного.

Нагадаємо, 1 січня уряд РФ ввів обмеження на транзит своєю територію вантажів з України до Казахстану: вантажі мають слідувати через Білорусь і лише через два пункти пропуску на кордоні Білорусі та РФ, і через три - на кордоні РФ і Казахстану. На практиці обмеження стосувалися і транзиту товарів до інших країни.

Обмеження транзиту послідували після того, як після набуття чинності зони вільної торгівлі між Україною та ЄС Росія з 2016 року скасувала режим ЗВТ щодо України і ввела продовольче ембарго, а українська влада у відповідь ввели дзеркальні торгові санкції проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна обмежила транзит російських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути