середа, 15 червня 2016 09:25

"Україна може стати маленьким Китаєм для Європи" - бізнесмен

"Україна може стати маленьким Китаєм для Європи" - бізнесмен

Україна має шанси перетворитися на виробничий майданчик для Європи і вже є значним ринком збуту.

Про це під час шведсько-українського бізнес-форуму розповів Gazeta.ua директор дочірнього підприємства Electrolux Олександр Кузик.

"З точки зору виробництва, Україна може перетворитися у маленький Китай для Європи. Тут є дешева і досить освідчена робоча сила, дешева енергія. Якщо держава зацікавлена зайняти населення, вона має створити виробничі майданчики: підвести туди газ, електроенергію, зробити дороги тощо. Мають це робити в тих районах, де потрібно, а не які покаже інвестор. Бо більшості вигідно працювати у великих містах. Також держава має знизити податки, спростити законодавство та бюрократію, зробити прогнозованою зміну законів", - сказав представник міжнародної компанії.

На думку Олександра Кузика, в Україні є сильна технічна школа програмістів та інженерів. Але немає цілісної програми, як перетворити знання на комерційну індустрію.

"Українська освіта не випускає спеціалістів із повним комплектом знань як вивести продукт на європейський ринок. Навчання ведеться за підручниками 1972 року, тоді як на Заході вчаться на досвіді компаній минулого та позаминулого року", - розповів Кузик.

За його словами, європейський бізнес також вважає Україну значним ринком збуту, який з часом ростиме.

"Населення 40 мільйонів - це велика держава. Ми серйозно працюємо з країнами з двома-трьома мільйонами населення, як в Балтії. Зараз в українців низька купівельна спроможність. Зрозуміло, що рано чи пізно, вона почне рости", - сказав Олександр Кузик.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може стати маленьким Китаєм для Європи" - бізнесмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути