середа, 17 лютого 2016 13:43

Україна майже вдвічі менше імпортувала продуктів 2015 року

Україна майже вдвічі менше імпортувала продуктів 2015 року
mykirov.com

2015 року Україна імпортувала продукції на 3,8 млрд доларів. Це на 41,5% менше, аніж позаторік.

Через низьку купівельну спроможність і тотальне здорождчання імпортних продуктів Україна рекордно зменшила імпорт, повідомили у прес-службі Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", пише УНІАН.

"У 2014 році імпорт агропродовольчої продукції становив 6,4 млрд дол. США", - кажуть у центрі.

Найбільшими європейськими постачальниками називають Німеччину, Польщу, Францію, Італію й Іспанію, на які припало 29% поставок продовольства до України. З Європи минулого року надійшла дещо більша частка продуктів, аніж позаторік. Країни Азії, здебільшого Туреччина, Індонезія, Індія і Китай, минулого року посилили свої позиції експортерів в Україну до 20,3% проти 19,1% у 2014 році. Імпорт з країн СНД скоротився через згортання торгівлі з РФ.

"Торік Росія вперше втратила свою позицію основного експортера сільгосппродукції в Україну і зайняла третє місце, після Німеччини й Польщі", - відзначили в центрі.

Найбільше українці імпортували горіхів, цитрусових та бананів. Їх за рік завездли на 466 млн дол. На 404 млн дол. завезли тютюну та тютюнових виробів. Велика частка імпорту припадає на рибу, какао, шоколад, каву, чай, прянощі, кокосову та пальмову олію.

Зараз ви читаєте новину «Україна майже вдвічі менше імпортувала продуктів 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути