понеділок, 21 січня 2013 12:46

Україна купила у Німеччини 28 мільйонів кубів газу

Україна купила у Німеччини 28 мільйонів кубів газу
Фото: utg.ua

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" листопаді 2012 року імпортувала 27,991 млн куб. м природного газу з Німеччини на суму $11 млн 896,2 тис.

Такі дані навела Державна служби статистики.

Середня ціна природного газу, імпортованого в листопаді 2012 року НАК з Німеччини, становила $425 за 1 тис. куб. м.

Середня ціна російського природного газу, імпортованого в листопаді минулого року "Нафтогазом" і OstChem Holding Limited (Кіпр) бізнесмена Дмитра Фірташа, становила $429,4 за 1 тис. куб. м.

Нагадаємо, "Нафтогаз" і RWE Supply & Trading GmbH RWEST (Німеччина) підписали контракт на постачання близько 1 млн куб. м природного газу на добу протягом листопада-грудня 2012 року.

За підсумками двомісячного контракту сторони зможуть обговорити і довгострокові домовленості про постачання в Україну природного газу шляхом реверсного потоку.

У листопаді 2012 року "Нафтогаз України" за контрактом з RWE почав реверсні поставки газу з Європи. Газ постачається в Україну через Польщу.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, крім польського маршруту, Україна опрацьовує два додаткових напрямки для реверсних поставок газу з Європи.

Україна у зв'язку з планами і заявами "Газпрому" про істотне зниження транзиту російського газу до Європи через українську газотранспортну систему і небажанням знизити ціну російського газу почала використання своїх газотранспортних потужностей в реверсному напрямку.

У кінці вересня-2012 головний інженер ДК "Укртрансгаз" Олег Михалевич повідомив, що українська газотранспортна система вже готова до реверсним прийому газу з Європи в обсязі до 5 млрд куб. м на рік. За його словами, компанія зі свого боку вже провела низку необхідних заходів для прийому української ГТС газу з Європи.

Зараз ви читаєте новину «Україна купила у Німеччини 28 мільйонів кубів газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути