понеділок, 25 лютого 2013 15:41

Україна і Європа пообіцяли утримуватися від протекціонізму в СОТ

Україна і Європа пообіцяли утримуватися від протекціонізму в СОТ
Фото: ukrpes.net

Київ і Брюссель підтверджують свою відданість принципам СОТ і підкреслюють необхідність утриматися від впровадження протекціоністських заходів, які суперечать духу поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі.

Таку позицію лідери ЄС та України позначили у спільній заяві, прийнятій за підсумками саміту Україна-ЄС, який пройшов сьогодні у Брюсселі. Українську сторону представляв президент Віктор Янукович, європейську - президент Ради ЄС Херман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Зокрема, в заяві йдеться: "Лідери погодилися з важливістю прогресу реформ, необхідних для підготовки до створення поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) відповідно до Порядку денного асоціації та необхідності утримуватися від будь-яких заходів, які суперечать духу ПВЗВТ".

Вони також в черговий раз підтвердили свою відданість принципам, втіленим у ПВЗВТ, заснованої на правилах двосторонньої лібералізації, зокрема, шляхом утримання від впровадження протекціоністських заходів. "Вони підтвердили вірність принципам СОТ і готовність продовжувати докладати спільні зусилля для зміцнення багатосторонньої торговельної системи", - підкреслюється в заяві.

Лідери також підкреслили пріоритетність, яка надається покращенню ділового та інвестиційного клімату. У цьому контексті вони привітали досягнуту між Україною та ЄС домовленість про початок неформального діалогу з питань бінес-клімату, який переслідує мету визначення першочергових заходів у контексті покращення бізнес-клімату.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Європа пообіцяли утримуватися від протекціонізму в СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути